Komedija “Савршен крој“
20.02.2019
“Савршен крој“ ће свакоме лепо стајати, никога неће увредити, а ако некога успе поново да приближи онима из најужег окружења, њихово задовољство ће бити огромно.

О ДЕЛУ

„Савршен крој“, најављује стварање позоришне трилогије „Субјективно с радошћу“. Идеја се родила као одговор на питање како наставити даље у овим, готово немогућим условимa за рад у позоришту. Поучени заједничким, педесетогодишњим позоришним искуством, Пеле и Бода, одлучили су да остатак свог професионалног живота проведу у раду и то искључиво у пројектима који се тичу њих и представљају им задовољство.Тако је настала идеја за нови поглед на свет и посао којим се баве. Уместо „Stand-Up-a“, решили су да покрену правац „Sit Down“. “Савршен крој“ ће свакоме лепо стајати, никога неће увредити, а ако некога успе поново да приближи онима из најужег окружења, њихово задовољство ће бити огромно. Пеле и Бода једва чекају сусрет са вама, а на њега ће доћи, субјективно с радошћу.

О ПИСЦУ

Владимир Ђурђевић (Београд, 10. јул 1977) је српски драмски писац и сценариста. Завршио је драматургију на Факултету драмских уметности у Београду.

Дебитовао једрамом НЕ ИГРАЈ НА ЕНГЛЕЗЕ (Београдско драмско позориште, сезона 2007/08), а дипломирао драмом ДНЕВНА ЗАПОВЕСТ (Београдско драмско позориште, сезона 2011/12). Аутор је драматизације Збогом жохари (Балада о Пишоњи и Жуги) (НП Тоша Јовановић – Зрењанин, сезона 2010/11) инспирисане текстовима песама култног сарајевског бенда Забрањено пушење. Косценариста је игране серије Оно као љубав (РТС) и сценариста ситкома Куку Васа (РТВ Пинк). Аутор је монодраме Живот је ЛОТО и неколико награђених радио драма. Драма Не играј на Енглезе је постављена у готово свим државама насталим распадом СФРЈ. Добитник је награде Слободан Селенић за драму Дневна Заповест. Текстови су му објављивани у стручним часописима Сцена, Театрон и ТФТ. Живи и ради у Земуну.