НАРОДНО ПОЗОРИШТЕ „СТЕРИЈА“ НА ТУРНЕЈИ
06.06.2023
Народно позориште „Стерија“ актуелну позоришну сезону приводи крају, а завршницу обележава гостовањима у позориштима централне и јужне Србије.

Од среде 07. до петка 09. јуна ансамбл Народног позоришта „Стерија“ гостоваће на сценама Позоришта „Бора Станковић“ у Врању и Крушевачког позоришта. За ова гостовања Вршчани се припремају и за вечерњу и дечју публику, па ће Врањанци у среду 7. јуна присуствовати „Откаченој просидби“, комедији Зорана Божовића у режији Пјера Рајковића, док ће за најмлађе љубитеље позоришта у Врању следећег дана гостовања бити изведена интерактивна представа за децу „Позоришна лабораторија“ по тексту и у режији Бојане Иванов-Ђорђевић. Ова мала турнеја наставља се у Крушевцу у четвртак 8. и у петак 9. јуна. Крушевљани ће такође имати прилику да виде „Откачену просидбу“ и „Позоришну лабораторију“. Народно позориште „Стерија“ на овој турнеји представљаће глумци Иван Ђорђевић, Јована Божић, Милош Ђуровић, Јована Андрејевић Грујић, Соња Радосављевић и Срђан Радивојевић.

Оваква сарадња међу позоришним кућама шанса је за размену уметничких искустава и садржаја, а такође и представљање градова чија позоришта представљају језгра културног живота. У склопу овакивих сарадњи отвара се такође и могућност да вршачка позоришна публика искуси стваралаштво еминентних позоришних кућа какве су Позориште „Бора Станковић“ и Крушевачко позориште.