ИСПРАВНА ОДЛУКА
Адаптација: Снежана Удицки
(по мотивима филма: У сигурним рукама)

РЕДИТЕЉ: СНЕЖАНА УДИЦКИ
СЦЕНОГРАФ: СОФИЈА ЛУЧИЋ
КОСТИМОГРАФ: СОФИЈА ЛУЧИЋ
КОРЕОГРАФИЈА И СЦЕНСКИ ПОКРЕТ: ПЕТАР ПЈЕР РАЈКОВИЋ
ИЗБОР МУЗИКЕ: СНЕЖАНА УДИЦКИ
ДИЗАЈН ЗВУКА : ИЛИЈА МОМИРОВ
ДИЗАЈН СВЕТЛА : РАДОМИР СТАМЕНКОВИЋ
ИНСПИЦИЈЕНТ И СУФЛЕР: МЕРИМА ОГРИЗОВИЋ
ОРГАНИЗАТОР: МАЈА ЈАКШИЋ

УЛОГЕ:
АЛИСА – усвојитељка - МОНИКА БОЛДОВИНА БУГЛЕ
ИВАНА - социјална радница – ВАЊА ЈАЊИЋ
НИКОЛА – хранитељ – СРЂАН РАДИВОЈЕВИЋ
ЛИДИЈА – психолог – ТАМАРА ТАМЧИ ТОСКИЋ
МИЛИЦА– социјална радница – ДОЈНА ПЕТРОВИЋ
ЈЕЛЕНА – социјална радница – СОЊА РАДОСАВЉЕВИЋ
КЛАРА – трудница – ТАМАРА ТАМЧИ ТОСКИЋ
МЕДИЦИНСКА СЕСТРА – СОЊА РАДОСАВЉЕВИЋ
ЕМА - социјална радница – ДОЈНА ПЕТРОВИЋ
Психолог – ИВАН ЂОРЂЕВИЋ
СТЕФАН - Алисин вереник - ИВАН ЂОРЂЕВИЋ


Технички директор: Драгослав Добросављевић
Мајстор тона: Илија Момиров
Мајстор светла: Жељко Новаков
Мајстор за израду декорске представa: Миша Марчек и Дарко Радак
Реквизитер: Дарко Радак
Декоратер : Томислав Милчић
Гардаробер: Милица Лалић
Возач:Чанковић Драган


Премијера 12.06.2021.

Реч редитеља
Свака жена има своју причу и свака мајка има своју причу и то је тема на којој се инсистира када се анализира родитељство и улога жене у том процесу.
Међутим, постоје ситуације и то не малобројне у којима и бебе имају своју причу, а о којима нико не говори. Зато наша представа жели да прича управо о томе, у име свих беба чији почетак живота није био типичан, у име свих беба које нису вољене дошле на свет, које нису разумеле зашто су другачије од других беба и у име свих беба које су имале среће да се адекватна институција и запослене раднице потруде како би им нашле одговарајућу маму. Колико год да је за процес усвајања детета потребна само љубав и жеља, он је врло комплексан, јер усвајање није само сусрет три особе. То је сусрет три приче. Усвојитељи морају прво да прихвате своју причу, како би затим прихватили причу свог детета. А онда и да помогну детету у прихватању његове приче, што је можда најважније од свега. Усвајање детета је чин племенитог карактера и као такав завређује афирмацију и подршку друштва у најширем смислу. Такође, носи и болна искуства и лична преиспитивања, али наша прича говори о љубави, снази, истрајавању и што је најбитније, неодустајању од жеље да се постане мајка.


СНЕЖАНА УДИЦКИ:

Дипломирала је на Филолошком факултету у Београду на групи за општу књижевност и теорију књижевности, а затим завршила и мастер студије на истој катедри. Објавила књигу есеја „Замена родног идентитета и мотива прерушавања у Шекспировим комедијама“, као и неколико театролошких есеја у часопису „Сцена“. Мастер студије позоришне режије завршила на Факултету драмских уметности у Скопљу у класи професора Слободана Унковског. Режије: „Говорите ли аустралијски?“ Угљеше Шајтинца (Крушевачко позориште), „Свечана вечера у погребном предузећу“ Иве Брешана (Народно позориште Ужице), „Ружа са два мириса“ Емилија Карбаљида (Народно позориште Сомбор), „Зачарани замак“ Бојане Иванов-Ђорђевић и "Стара времена" Харолда Пинтера (Народно позориште "Стерија" Вршац), „Јавна личност „Небојше Ромчевића (Позориште "Добрица Милутиновић" Сремска Митровица),"Женидба“ НВ Гогоља (Позориште Приједор), "Гњида" Иве Брешана и „Мата Хари“ Иде Јовић (Шабачко позориште), "Блискост" Патрик Марбер (Позориште "Зоран Радмиловић" Зајечар).

       
       
       
       
       
       


Покровитељ: Град Вршац



Пријатељ пројекта:

Општа болница Вршац



Етно кућа Динар