MAЧКА У ЧИЗМАМА
МАЧКА У ЧИЗМАМА

По мотивима комада Пеђе Трајковића


Адаптација и режија : Миодраг Динуловић
Сценограф : Софија Лучић
Костимограф : Ана Колбјанова
Дизајн светла : Радомир Стаменоковић


Играју :
Мачка - Маца Тамара Тамчи Тоскић
Ћира- Иван Ћирић к.г.
Краљ - Срђан Радивојевић
Принцеза - Јована Андрејевић Грујић
Џин Малиша - Моника Болдовина Бугле
Она која се чује, а не види се - Соња Радосављевић


Инспицијент : Мерима Огризовић
Организатор: Маја Јакшић
ВД директора: Снежана Удицки
Фотограф : Александар Аврамеску


Техника:
Технички директор: Драгослав Добросављевић
Мајстор тона: Илија Момиров
Мајстор светла: Горан Ристић
Асистент за расвету: Жељко Новаков
Реквизитер: Срђан Марин
Декоратер: Миодраг Марјановић
Гардеробер: Милица Лалић
Шминкер : Сања Брезичанин
Израда костима:Олифера Михајлосвска
Техничка адаптација двоцикла Жељко Новаков
Возач: Чанковић Драган
Графички дизајн пропаганде Софија Лучић
Фотограф : Александар Авраменску


За узраст 6 +

Реч редитеља

Готово да нема детета које није чуло или прочитало бајку „Мачак у чизмама“, чувеног Шарла Пероа . Међу том децом били су и један Пеђа и један Мишко, који су касније порасли и решили да напишу мало другачију бајку, коју ће читати и гледати нека друга деца.

Дакле, није у питању грешка. Наша прича се заиста зове МАЧКА У ЧИЗМАМА. То је прича о једној радозналој и веома паметној Маци која решава да помогне свом гладном и сиромашном другу Ћири. Тако ће наша МАЦА постати прва МАЧКА која ће добити чувене ЧИЗМЕ, које су до сада биле резервисане само за неког Мачора. И ако уз то додамо да ће се у овом необичном и веселом каламбуру наћи и један Краљ, једна размажена Принцеза и један необични Џин, са једном необичном бициклом и њеном пробушеном гумом, све мирише на добру комедију, која има за циљ и да насмеје, али и да постави два, три озбиљна питања, на која свако од вас треба да потражи одговор.

Отуда и не чуди зашто ће се праизведба ове представе наћи баш на сцени позоришта које носи име оца модерне српске комедиографије, Јована Стерије Поповића. Желећи да нашем Стерији приредимо омаж и на сцени за децу и младе, у нашој представи поиграли смо се комедиографским типовима које је он овековечио у „Лажи и паралажи“ и „Покондиреној тикви“.

На самом крају, ВЕЛИКО ХВАЛА писцу, хумористи, илустратору и дивном чоевеку -Пеђи Трајковићу, који је док пишем ове редове отпловио са оне стране дуге, на позоришном комаду који ми је послужио као предтекст за креативни сусрет са дивним ансамблом НП Стерија из Вршца.


Миодраг Мишко Динуловић, позоришни редитељ и драмски педагог, рођен је 24.01.1973. године у Крушевцу.

Дипломирао је позоришну режију на Академији уметности у Београду у класи професора Бранка Плеше 1999.године, представом за децу и младе ТАЈНА ЧАРОБНЕ МУЗИКЕ, која се још увек изводи на сцени Крушевачког позоришта.

Остварио је више од 70 самосталних режија у позориштима Србије / Краљево, Ниш, Крушевац, Кикинда, Вршац, Шабац, Лесковац, Нови Пазар, Алексинац, Јагодина, / као и у иностранству / Габрово-Република Бугарска/.

Представе у његовој режији вишеструко су награђиване на домаћим и иностраним позоришним фестивалима / Интернационални фестивал ТИБА Београд, Сусрети професионалних позоришта Србије - Јоаким Вујић, Сусрети професионалних позоришта Војводине, Фестић Београд, Позориште Звездариште Београд, Фестивал позоришта за дјецу Котор,…./

Аутор је и више награђиваних драмских текстова за децу и младе, који се са успехом изводе на позоришним сценама Србије.

У више наврата био је селектор, председник или члан жирија републичких позоришних фестивала / ДОПС, ФЕДРАС; ФАПОР, Позориште Звездариште, Мали Јоаким, Фестивал Вршачка позоришна јесен.../

У једном мандату обаваљао је дужност председника Заједнице професионалних позоришта Србије / 2019-2020.година/

Актуелни је директор и стални редитељ Краљевачког позоришта. Ожењен је глумицом Горицом Динуловић и поносни је тата једне средњошколке - Василије.

Професионални мото од кога више од две деценије није одустао гласи РАД ЈЕ СКРАЋЕНИЦА РЕЧИ РАДОСТ!