ТРE СОРЕЛЕ
Стеван Копривица

Редитељ: Милош Јагодић
Сценограф: Ивана Савић
Костимограф: Милица Грбић Комазец
Кореограф: Фросина Димовска и Иста Степанов
Лектор: Дубравка Дракић
Музика: Миодраг Мика Младеновић
Корепетитор: Агота Виткаи Кучера

Улоге:

Марија РАДОВАНОВ – Нера
Славица ВУЧЕТИЋ – Бјанка
Кристина САВКОВ – Роза
Слободан НИНКОВИЋ – Дамјан
Саша ЛАТИНОВИЋ – Јојо
Иван ЂУРИЋ – Марко


Премијера: 15. септембар 2017. године

“Три сореле” Позоришта младих – сновидљива прича о немогућој љубави

Многе је легенде изнедрило море, а једна стара из Боке, која се и данас препричава у дугим доконим медитеранским ноћима, рођена је у црногорском месташцу Прчањ. Живеле су тамо три сестре, чувене по својој лепоти, чедности и честитости. Њихови животи, поплочани строгим регулама, пролазили су у кућним пословима и молитвама. И било би тако заувек да се једне ноћи на вратима њиховог дома није појавио стасити капетан брода који је у њима пробудио све до тада потискивано - њихове наде, снове и жудње.

Капетан није одолео лепоти ниједне од њих, нити је иједна од њих одолела наочитом капетану. Страст коју је пробудио у њима била је залог за будућност, мислиле су све три, не слутећи да је тај залог било сигурније препустити ветру. Згодни капетан, наиме, није могао да се одлучи коју од њих вечно да воли, па се зато отиснуо на пучину верујући да ће море бити најсигурнија адреса његове дилеме. На копну су, узалуд чекајући свог капетана, заувек остале три сореле, он се више никада није вратио, нико од њега није чуо гласа, нити је видео каквог трага. Вечна жудња и туга постале су тако једина будућност лепих сестара.

Ова прича послужила је Стеви Копривици да напише изузетну љубавну причу која је своје надасве поетично, дирљиво и катарзично упризорење на сцени Позоришта младих добила у режији Милоша Јагодића.

О регулама које нам кроје живот, које нас закивају у неслободе и праву на побуну, макар и узалудну, говори ова фантазмагорична представа. Три сореле са страшћу, која фуриозно увлачи гледаоца у олују немира њихових јунакиња, играју три младе грације Позоришта младих: Марија Радованов, Славица Вучетић и Кристина Савков.

Тајновитог капетана зналачки игра Слободан Нинковић, а брата три сореле, који је оличење регула и свих страхова малих средина, убедљиво исцртава Иван Ђурић. Као локална луда, апсолутно је неодољив Саша Латиновић.

“Три сореле” Позоришта младих представа је која на један посве другачији начин осветљава глумце овог театра. То како ова сјајна шесторка својом сценском харизмом увлачи гледаоца у све меандре поетичности приче чини да с поверењем закорачимо у измаштани свет њихових јунака.