ДОН ЖУАН
Жан Батист Поклен Молијер
Дон Жуан

Режија и адаптација – Андреј Цветановски
Сценографија – Сергеј Светозарев
Костими – Софија Лучић
Музика – Димитар Андоновски

Играју:

Милош Ђуровић - ДОН ЖУАН
Милош Лазић - ЗГАНАРЕЛ
Јована Божић - ЕЛВИРА
Предраг Грујић - ДОН КАРЛОС
Иван Ђорђевић - ДОН АЛОНЗО
Срђан Радивојевић - ДОН ЛУЈ
Јована Андрејевић Грујић/Марија Пантин - ШАРЛОТА
Вања Јањић - МАТУРИНА
Предраг Грујић - ПЈЕР
Иван Ђорђевић - ГОСПОДИН ДИМАНШ

Инспицијент : Мерима Огризовић
Организтор : Маја Јакшић
ВД директора : Снежана Удицки
Технички директор: Драгослав Добросављевић
Мајстор тона: Илија Момиров
Техничар светла: Горан Ристић
Реквизитер: Срђан Марин
Декоратер: Миодраг Марјановић
Израда костима : Оливера Михајловски
Гардеробер: Милица Лалић


АНДРЕЈ ЦВЕТАНОВСКИ

Режисер из Македоније. У његовом режисерском опусу преовладава класична светска драматургија, као и дела македонских аутора. Његова режисерска визура је визуелна и са интенцијом да направи ново читање класичне приче.
Дипломирао је на Универзитету ЕСРА Париз- Скопље-Њујорк 2010. године са представом '' Салиери'' по тексту '' Амадеус'' Питера Шефера. Магистрирао је на истом факултету 2018. године са представом '' Сан летње ноћи'' и тезом на тему '' Адаптација других дела Вилијама Шекспира у '' Сну летње ноћи'' Вилијама Шекспира''. После дипломирања, од 2010 године је ангажован као демонстратор за предмете Позоришна режија и Глума, а касније постаје асистент проф. Дејана Пројковског. Од 2013. до 2017. године био је уметнички директор Театра Комедија. У том периоду од четири године, Театар Комедија се, са својим разноврсним репертоаром, етаблира као најпосећеније позориште у Македонији, а учешћем и наградама на неколико националних и међународних фестивала потврђује своје уметничке вредности.
Цветановски у свој опус уписује око 20 представа, различитих по жанру и естетици, али сличних по идеји да се направи ново читање класике и по инсистирању на визуелној компоненти представе као целине. Његове представе су учествовале на фестивалима и гостовале у Македонији, као и у Србији, Црној Гори, Бугарској, Албанији и Русији где су постигле успех и признање.


Реч редитеља

Дон Жуан је прича која је инспирација за многе светске уметнике и подлога за многа светска дела. Велики заводник и његове авантуре кроз дела Молијера постали су светски класик који сваког занима на различит начин. У нашој причи ово је предестава која представља људску страну Дон Жуана и тражење порекла његове природе. Пробли смо да растуримо мит великог заводника и да нађемо разлоге за његово непоштовање свега што други људи имају и успели да нађемо то у односу са његовим оцем. Кроз тај однос смо тражили деконструкцију лика и стварали слику о младићу који носи сав тај пркос према друштву које га тера да побегне од своје природе. Кроз амалгам слика и авантура и у контрасту са његовим верним слугом Зганарелом и све оно што се налази у глави главног лика добијамо једну трагикомедију лика и дела Дон Жуана.

Андреј Цветановски