Лепотица Линејна – Гостујућа представа

„Млада глумица Јелена Стајковац је направила својеврстан подвиг, покренувши копродукцију са Крушевачким позориштем на реализацији комада Мартина Макдоне „Лепотица Линејна“, као први корак у борби за децентрализацију позоришта. Подвиг је, у времену када су позоришта у великој кризи, када се представе великих позоришних кућа скидају са репертоара, а Културни центри по Србији нису често у могућности да финансирају гостовања позоришних представа, стварати позоришну представу у намери да се постави уметнички стандард и докаже да се ипак може, упркос тешким временима, сачувати стуб без кога нам нема сопственог идентитета, јер култура јесте стуб на који се ослања једно друштво“.


Милош Јагодић – Редитељ

На репертоару: 15.03.2018 y 20 часова, Велика сцена.


Снимљен је и спот за сонг „Реквијем“ који је написао Милан Ђурђевић и изводе „Неверне бебе“, који можете погледати на сајту You Tube, који je део визуелног и естетског идентитета, који ова представа жели да постави као стандард.

„Лепотица Линејна“ је изузетан драмски комад који кореспондира са актуелним временом, бавећи се друштвено одговорним темама као што су: елементи насиља у породици, право на избор и слободу сопственог идентитета.

Креативни тим који је стао иза овог уметничког подухвата, потврђује уметнички интегритет. Предвођен великом и прослављеном глумицом Љиљаном Стјепановић, у улози Мег Фолан, у представи играју два глумца Крушевачког позоришта: Дејан Тончић и Никола Ракић, у улогама Пата и Реја Дулија и Јелена Стајковац у улози Морин Фолан. Режију комада потписује Милош Јагодић. Музику и сонг за представу потписује Милан Ђурђевић и „Неверне бебе“. Костим и сценографију креирала Даринка Михајловић. Драматург представе је Бранислав Недић.Представа „Лепотица Линејна“ је била у такмичарској селекцији свих реномираних фестивала у Србији и региону: „Театар у Тврђави“ Смедерево ( награда Мара Бранковић за младу наду фестивала Николи Ракићу за улогу Реја Дулија ), „Борини позоришни дани“ Врање, „Дани Зорана Радмиловића“ Зајечар ( награда Зоранов брк за глумачку бравуру Јелени Стајковац за улогу Морин Форлан ), „Балкан фест“ Димитровград, „Међународни фестивал глумца“ Никшић, „Белеф“ Београд, „Арт Трема Фест“ Рума..„Театар у једном дејству“ Младеновац 9.10.2015. и Фестивал у Аранђеловцу 10.11.2015. године, на ком је и добила награду на најбољу представу.