Откачене
Урнебесна комедија која прати згоде и незгоде једне градске породице...


Улоге:

Моника Ромић
Борис Миливојевић
Славица Љујић
Златија Ивановић/Јована Јеловац/Срна Ланго
Даница Радуловић
Јована Младеновић/Дејана Радаковић
Специјални гост: Саво Милошевић/ Игор Лазић Ниггор / Марко Кон
Специјални гост из оффа: Милорад Милинковић
Дебели (Трагач из Потере)


Редитељ: Моника Ромић
Консултације: Никола Завишић
Сценски покрет: Пјер Рајковић
Сценограф: Тања Жиропађа
Текст: Славица Љујић


Музика: популарни хитови 80тих година (Последња игра лептира, Сања Илић, група Зана, Бајага, Жика.. као и група Јинx)

Радња представе

“Откачене” је прва урнебесна комедија / водвиљ / мјузикл (припреме за наставак “Повратак откачених” су у току), по угледу на стране ТВ серије, која прати згоде и незгоде једне градске породице у њиховим покушајима да живе као “сав нормалан свет”, да се са својим проблемима носе на зрео и одговоран начин што им никако не полази за руком и што, наравно, доводи до низа комичних ситуација. Сестре Беба и Зага (Моника Ромић и Славица Љујић) су веома блиске и потпуно различите – Беба јури каријеру, а Зага мужеве. Беба чека одговор за унапређење у банци и крије свога дечка, колегу Воју (Борис Миливојевић) јер се плаши да би то могло угрозити њен пословни ауторитет.

За то време, њена сестра Зага, тугује за бившим мужем (Саво Милошевић/ Игор Лазић Ниггор / Марко Кон) и на све начине покушава да га врати. Њихова мајка Надежда (Златија Ивановић/Јована Јеловац/Срна Ланго) је загледана у себе, тачније у свој одраз у огледалу у којем не жели да види ни један знак старења и покушава да Загиног, сад већ бившег мужа, најбољег пластичног хирурга, наговори да настави да је оперише без новчане надокнаде.

Загина комшиница Ана (Даница Радуловић) трага за човеком свог живота. Можда је Загина ћерка, тинејџерка Лола (Јована Младеновић/Дејана Радаковић), једина у кући „нормална“… а можда и не…

Реч аутора

“Откачене” је нови домаћи позоришни комад који говори о времену у ком живимо, као и о стању друштва које се налази на тешком испиту.

Овај позоришни комад дотиче се најразличитијих питања и проблема, кроз које пролазе жене данас у пословном, мушко-женском, породичном, као и пријатељском односу.

Сам наслов може и треба да се протумачи као хомоним, тј. публици је остављено да протумачи да ли су наше јунакиње блескасте па су и откачене или нису оствариле циљеве па су откачене а можда су и о(т)качене..или све то заједно.

Наше јунакиње имају партнере, будуће, бивше, скривене жеље, отворене амбиције…и њихови односи су изграђени на реалним животним ситуацијама, али које, када се дешавају неком другом, су веома бизарне и комиче.

Укратко, потрудили смо се да се у нашем комаду могу пронаћи све генерације, у оквиру једне породице.

Бавили смо се разним темама, које су друштвено одговорне, а провукли смо их кроз комичне ситуације, ситуације апсурда и ситуације забуне – кроз разна питања: Да ли смо превише загледани сами у себе?
Да ли су наши животи у општој површности и збуњености изгубили смисао?
Да ли је однос између нових тенденција и старих вредности, ситних интереса и разних других задовољстава на најразличитије начине, реалан.
Да ли је популизам пластичне хирургије донео срећу или ипак несрећу људима…