MУЗИЧКО-ПОЕТСКО ВЕЧЕ
05.03.2022
Лоран Прокопић

Рођен у Паризу. Прве запаженије наступе са репертоаром француске шансоне имао је током 1995. и1996. године у Новом Саду затим у Вршцу 1997. и1998. као и у Београду 1998. и од тада константно промовише француску културу кроз концерте, песничке вечери и наступе који су уско повезани са француском шансоном, литературом и уметношћу уопште.
Завршио је студије глуме у класи Мире Бањац. Сарађивао је са Змајевим дечјим играма, учествовао у многобројним поетским вечерима, био је чест гост културних емисија радио станица, био члан ансамбла НП Стерија у Вршцу, играо у Београду Новом Саду, Кикинди, Сомбору...
Након 2003. године повлачи се из света глуме али остаје у свету музике. Концерте је реализовао у свим значајнијим дворанама у Србији од којих се издвајају: Београдска Дворана Дома Синдиката, Задужбина Илије Коларца, КЦНС, Српски културни центар у Паризу, Француски културни центар - Београд, Градска кућа Нови Сад – Свечана сала, Културна станица Свилара, Дворац Еђшег, Амерички кутак Нови Сад, Српско народно позориште Нови Сад, НП Стерија из Вршца, УК Вук Караџић, Академија 28, Театар 78,...
Од 2008. до 2011. године био је инструменталиста у дуу „Јазз Бротхерс“ који је основао са млађим братом Тихомиром. За кратко време имали су велики број наступа и концерата од којих се посебно истичу концерти у Студију М и на Калемегдану у оквиру Светског дана музике 2010. године.
Као глумац и вокално-инструментални солиста, од 1995. године наступа у Србији и у иностранству (Француска, Луксембург, Немачка, Аустрија, Швајцарска) где је одржао многобројне концерте и музичко-поетске вечери. У Паризу је са успехом организовао и реализовао веома запажену изложбу под насловом „Моји лепи сусрети са... уметницима у 20-ом арондисману“ која је била постављена од 09. до 27. маја 2016. године у Свечаном салону Градске куће 20-ог арондисмана.
Члан је уметничког ансамбла најстаријег кабареа на Монмартру „Lapin Agile“.
Последњу деценију живи и ради на релацији Париз-Нови Сад, односно Француска-Србија.


Борко Милојковић - пијаниста

Завршио Средњу музичку школу Мокрањац у Београду у класи проф. Радојке Јовичић. Дипломирао је на ФМУ у Београду у класи проф. Дејана Стошића. Одржао је бројне солистичке концерте и наступао на концертима широм земље и у иностранству. Наступао је у значајним концертним дворанама, од којих се издвајају: Задужбина Илије Коларца, Македонска филхармонија, Галерија Прогрес, СКЦ, Српски културни центар у Паризу, Артгет галерија, Галерија САНУ, Италијански културни центар, Бански двор, Дом војске, Скупштина Града Београда, Народно позориште, Бели двор и многе друге. Добитник је награде Скупштине града Београда, специјалне дипломе Београдског подијума младих талената и дипломе за концертну активност града Београда. Усавршавао се на мајсторским курсевима код еминентних пијаниста и клавирских педагога као сто су Невена Поповић, Александар Сердар, Александар Маџар, Арбо Валдма. Добитник је друге награде на такмичењу Николај Рубинстајн у Паризу 2004. године, Прве награде на међународним и републичким такмичењима у Београду, Шапцу, Нишу, Крагујевцу, прву награду на фестивалу Сирмиум фест у категорији клавирски дуо са Маријом Гођевац у Сремској Митровици 2019. године итд.
Наступао је на Светосавским баловима одржаним на Косову и у Београду, као и на Бечком балу у Скупштини града, на Шопенијади у Земуну, на 27. манифестацији Обзорја на Тиси- Дани Јосифа Маринковића у Новом Бечеју, на Данима српског духовног преображења у Деспотовцу, Фестивалу кубанске музике удрућења Мацуба у Скопљу, на 23. Музичким сусретима- Јесен на Чукарици и многим другим манифестацијама. Бави се компоновањем и клавирским аранжманима, као и организацијом хуманитарних концерата на којима је и сам наступао. Посебно је активан на пољу камерне музике где је са бројним колегама остварио значајне резултате, моземо споменути сарадњу са пијанисткињом Јасном Ђуровић са којом је недавно имао запажене концерте у Београду и Банском двору у Бањалуци.
Посебно истиче сарадњу са вокално-инструменталним солистом Лораном Прокопићем са којим је имао неколико концерата у Србији и Француској.
Снимао је за радио и телевизију ( Радио 202, Студио 6 Радио Београда, РТС, Тв Прва и друге..) Био је члан жирија на Такмичењу камерне музике Јован Бандур у Панчеву и Златне сирене у Београду. Тренутно је професор клавира и корепетитор соло певачима у Музичкој школи Владимир Ђорђевић у Београду где са ученицима постиже запажене резултате.