ПАПАГАЈИ НАЈАВЉУЈУ ЛЕТ ЗА ПАНЧЕВО
28.05.2022
У суботу 28. маја са почетком у 12 часова Народно позориште „Стерија“ гостује у Панчеву у Културном центру Панчево где ће извести представу за децу Папагаји по тексту и у режији Драгана Џанкића.

Ова представа за децу је у знак сећања на прерано преминулог глумца вршачког Позоришта Драгана Џанкића обновљена је и враћена на репертоар у априлу 2022.

У представи играју Тамара Тамчи Тоскић и Срђан Радивојевић у улози родитеља, Јована Андрејевић Грујић у улози њихове ћерке Милице, Јована Божић у улози Миличиног јединог пријатеља Папагаја и Милица Виријевић у улози Папагајчета.

У наставку је реч аутора представе Драгана Џанкића о овој представи која се бави односом родитеља у деце у савременом добу које сваким даном поставља све веће препреке и изазове за опстајање породичне хармоније као основног предуслова за срећно детињство.

„Ми одрасли, ако се тако можемо звати, имали смо могућност да изаберемо; хоћемо ли или нећемо у једном периоду свог живота постати родитељи. Дакле, имали смо могућност бирања за разлику од детета које ни у ком случају није било у могућности да бира нити родитеље, нити то како ће расти, расти, па порасти. Е, ако је нама одраслима, ако се тако можемо назвати, таква могућност дата, онда морамо прихватити и обавезу да том малом бићу, том пупољку, пружимо све оно што је нама, одраслима, ако се тако можемо назвати, у неком времену, када смо ми били мали, било ускраћено и још придодати више, много више пажње, љубави, љубави и љубави. Све остало није важно. Не баш толико. Верујте“. (Драган Џанкић)

Позивамо вас да подржите наше гостовање и обавестите своје пријатеље у Панчеву о овом гостовању вршачког Народног позоришта „Стерија“, јер ће својим летом „Папагаји“ поново осветлити важну тему позоришта за децу али и скренути пажњу на актуелно питање за друштво у целини приказано из угла позоришних стваралаца.