ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА ДРАМСКИХ УМЕТНИКА ЗА ПОРОДИЦЕ ПОГИНУЛИХ РУДАРА
02.06.2022
Како би помогли породицама рудара, који су погинули пре више од месец дана у несрећи у руднику мрког угља "Соко", глумци вршачког Народног позоришта „Стерија“ одиграће у четвртак 2. јуна са почетком у 20 часова хуманитарну представу Зорана Божовића "Откачена просидба" у режији Петра Пјера Рајковића.

За осморицу погинулих и двадесетједног повређеног рудара, хуманитарну акцију покренуло је Удружење драмских уметника Србије, које је из скромних средстава свог Фонда солидарности уплатило износ од укупно 240.000 динара и позвало позоришта и чланове овог Удружења да се прикључе њиховој иницијативи.

„Мало је то, знамо, за оне који су изгубили најмилије, али смо овим симболичним гестом желели да им покажемо да нису сами и да у време предстојећих празника макар њиховој деци приуштимо радост. Драмски уметници увек су препознавали невоље и несреће и несебично помагали, па зато и сада позивамо сва професионална позоришта да пронађу начин како да помогну“, истиче Војислав Брајовић председник Удружења драмских уметника Србије.

Хуманитарној акцији и напору са се сачува сећање на храбре и марљиве људе и да њихови најближи добију потребну подршку, како материјалну тако и моралну прикључило се и Народно позориште „Стерија“, које позива Вршчане да искажу своју солидарност и у што већем броју дођу на најављену хуманитарну представу, када ће уместо улазнице моћи да дају добровољни прилог који ће бити уплаћен на рачуне породица страдалих рудара.