МАЧКА У ПОЗОРИШТУ!
17.06.2022
У Народно позориште „Стерија“ ушуњала се нека необична мачка са намером да за децу и оне који су то некада били испреде причу која се десила давно, али баш давно и да поново отвори врата у свет бајки.

Ансамбл Народног позоришта „Стерија“ започео је рад на новој представи за децу чија је премијера најављена за почетак предстојеће позоришне сезоне. Тако ће најмлађа позоришна публика у Вршцу већ септембра 2022. имати прилику да погледа представу Мачка у чизмама по тексту Пеђе Трајковића, а у режији Миодрага Динуловића.

У представи играју Тамара Тамчи-Тоскић у улози мачке Маце, Иван Ћирић к.г. у улози смотаног Ћире, Срђан Радивојевић у улози шашавог краља, Јована Андрејевић-Грујић у улози помодне принцезе, Моника Болдовина-Бугле у улози трапавог џина Малише и Соња Радосављевић као глас онога који се не види, а прича бајку.

За ову представу сценографију креира Софија Лучић, док ће костимографију радити Ана Колбјанова, а дизајн светла Радомир Стаменковић.

Ствараоци ове представе предвођени редитељем Мишком Динуловићем који је на вршачку позоришну сцену поставио једну од наших најизвођенијих представа за децу, Невиђену Црвенкапу по тексту Аце Поповића, праве својеврсну алузију на познату бајку Шарла Пероа виђену кроз призму писца, сатиричара и илустратора за децу Пеђе Трајковића.