СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ НОВЕ ПОЗОРИШНЕ СЕЗОНЕ
29.08.2022
Крај лета у Вршцу обележиће и почетак нове позоришне сезоне која ће бити динамична и богата разноврсним програмима, а на помолу је и реализација неколико важних инвестиција у обнову позоришне зграде. Вршчане и бројне посетиоце града који жељно ишчекују повратак у сале и подигнуте завесе, Народно позориште “Стерија” дочекаће обновљено и освежено новим плановима у том домену. Зато пуни ентузијазма, и позоришни ствараоци вршачког театра, увелико раде на припреми за отварање нове позоришне сезоне.

Вођени позитивним искуством свечаног отварања претходне сезоне, када су одушевили публику приредивши “Квизолики позоришни шоу”. ове године приређују својеврсни наставак.

Свечано отварање је заказано за петак 2. септембар са почетком у 19 часова на платоу испред главног улаза у Народно позориште “Стерија”, када ће вршачки глумци одиграти интерактивну представу за децу и родитеље под називом “Позоришна лабораторија”. Ова представа која настаје применом метода процесне драме, ликове из до сада реализованих представа за децу вршачког позоришта и познатих бајки, ставља у ситуацију изгубљеног памћења. Незнајући одакле су и куда су пошли, мењајући и замењујући идентитете, ликови се кроз игре импровизације, али и кроз интеракцију са публиком, довијају како да изађу из незавидне ситуације. За најактивније гледаоце припремају се и разноврсне награде.

Ауторка текста и фацилитаторка овог специфичног процеса рада је Бојана Иванов-Ђорђевић, улоге тумаче Иван Ђорђевић, Јована Божић и Отилиа Пескариу, док сценографију и костим креира Софија Лучић.

Позивамо публику да у што већем броју 2. септембра дође на вршачки Позоришни трг и увелича “Стеријину” свечаност организовану поводом отварања позоришне сезоне 2022/23.