ПИЈАНИСТА ДЕЈАН ИЛИЈИЋ У НАРОДНОМ ПОЗОРИШТУ „СТЕРИЈА“
14.10.2022
Пијаниста Дејан Илијић одржаће у Народном позоришту Стерија у Вршцу солистичкиконцерт, у четвртак 3. новембра са почетком у 18 часова.

Покровитељ концерта је Министарство културе и информисања Републике Србије, а Илијићев наступ један је из низа концерата који се одржавају у девет градова Србије под називом „ДЕцентрализациЈАН“.

Публике ће имати прилику да чује Илијићеву аутентичну музичку импресију, а улазнице за концерт се неће продавати. Међутим, домаћин вечери позива публику да уместо куповине карте пошаље поруку на хуманитарни број по слободном избору.

Дејан Илијић је самостално и као лидер састава ЕYОТ, наступао у више од двадесет пет земаља света - Америка, Русија, Кина, Енглеска, Јапан, Француска, Немачка итд. До сада је објавио шест соло албума за српско и америчко тржиште.

О Илијићевој музици писали су многи, а за ову најаву издвајамо двојицу доајена српске џез сцене који су записали надахнуте импресије.

Господин Драгомир Миленковић Јога, оснивач групе Хазари каже да је Дејан потпуно препознатљив по начину свирања, да је свој и оригиналан са садржајним програмом у коме преовладавају асиметрични ритмови Балкана и стилизоване мелодијске игре деоница са југа, а да је посебна карактеристика његовог клавирског извођења веома изражена експресија, што даје изразиту животност, чиме публику магнетски увлачи у оно што ради.

Господин Војислав Пантић, један од најпознатијих музичких новинара, у Културном додатку Политике записује: „Као што EYOT полако заузима значајно место на европској џез сцени, Дејан Илијић показује да му је већ место међу најкреативнијим пијанистима у савременом свету, у друштву са Тиграном, Волнијем, Јароном Херманом или Бојаном З.“

Дејан Илијић је компоновао музику за телевизију и документарне филмове. У његовој музици се истичу емотивност и енергија, која је постала заштитни знак и једна од главних карактеристика, како музике састава ЕYОТ, тако и његовог солистичког рада.

Након Алексинца, Прокупља, Шида, Зајечара, Рашке и концерта у Вршцу, Дејан Илијић наступа уНеготину, Гаџином Хану, и у Кањижи.

На концертној серији „ДЕцентрализациЈАН“, поред ранијих композиција, Илијић премијерно свира композиције са свог најновијег албума „DYADIII“ који је објављен 19. августа ове године.

#ДЕцентрализациЈАН

Одаберите платформу за слушање албума: https://ditto.fm/dyad-voliii