28. МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ КЛАСИКЕ


ВРШАЧКА ПОЗОРИШНА ЈЕСЕН од 1. до 7. новембра 2021. „Класика на ветрометини“

У данашњем несигурном времену које се директно одражава на извођење позоришних представа, па и саму продукцију, потребан је огорман оптимизам да би се било каква идеја спровела до краја. Чињеница је да фестивал припремамо у неизвесној атмсофери, али и да се радујемо што је до овог тренутка дошло.

Такође, верујем да се и друга позоришта чији су фестивали управо завршени или су у припреми, суочавају с истим осећањем - да ли ће се планови са селектованим представама реализовати до краја. Како верујем да је снага позоришне уметности и љубав ка истој толико јака, исто тако верујем да ће она победити све препреке, из више разлога: публика у Вршцу је жељна фестивала, а и ми домаћини једва чекамо да публика погледа, како нашу представу „Фалстаф“ веселе жене виндзорске“ у режији Даријана Михајловића, тако и остале, вредне и битне представе на фестивалу.

Из тог разлога, најсрдачније отварамо врата публици, за коју знамо да ће се чувати, а и да ће бар на тих два сата осетити страст с којом смо припремали фестивал и уживати у оном што имамо да понудимо.


Снежана Удицки – директор Фестивала


Додаци
Плакат Фестивала
Програм и пратећи програм Фестивала
Каталог Фестивала